2012. október 7., vasárnap

Töltött sertéstekercs

 Hozzávalók:
50 dkg vékony hasalja szalonna
30-40 dkg darált sertéshús
fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma + még 2-3 gerezd
őrölt kömény

őrölt bors
1 db alma
1 nagy fej hagyma 
sertéssült fűszersó
Elkésztés:
a darált húshoz hozzáadjuk a 3 gerezd zúzott fokhagymát, a fűszereket és alaposan
összedolgozzuk, egy ízletes kolbászhúst kell  kapnunk.A szalonnát kiterítjük, majd a kolbászhúst henger formára igazgatva beletesszük. Feltekerjük, és éles késsel kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Fogpiszkálóval megtűzzük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét. Egy sütőtál alját kibéleljük vékonyra szeletelt hagymával, erre fektetjük a tekercseket, megszórjuk fűszersóval, és közéjük tesszük a hámozatlan fokhagymacikkeket. az almát jól megmossuk, gerezdekre vágjuk, magházát eltávolítjuk és szintén a tálba szórjuk. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük fóliával és közepes lángon kb. 1 órán át sütjük, majd levéve a takarást szépen megpirítjuk. Leginkább krumplipüré illik szerintem hozzá, amire rátesszük a megsült szinte már krémes hagymaalapot is, és a gerezdekben hagyott fokhagymát, almát.






Nemrégiben az egyik nagy bevásárlóhelyen árultak hasonló tekercseket, de mire sorra kerültem, az orrom előtt vették meg az utolsó darabokat. Ezért úgy döntöttem, hogy a hentesünknél beszerzem a hozzávalókat, és magam készítem el a roládot. Nagyon finom lett, már sütés közben belengte a konyhát a hagyma és az alma sült illata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése