Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. október 26., péntek

Zöldséges csirkeragu

 Hozzávalók:
3 db csirkecombfilé vagy 1 db csirkemell filé
30-40 dkg mexikói zöldségkeverék
1 fej lila hagyma
2-3 ek. oliva olaj
1 ek. őrölt majoránna
1 pohár tejföl
2 tk. étkezési keményítő
2 dl húsleves vagy zöldségleves (ha nincs, egy fél leveskocka vízben feloldva)
Elkészítés:
A combfilét csíkokra vágom, a hagymát nagyobb kockákra. A serpenyőbe belelöttyintem az olajat, ha már melegszik, rádobom a hagymát és nem sokkal
 később a húst is. Fehéredésig kavargatom, majd hozzáadom a zöldségkeveréket, a majoránnát, felöntöm az alaplével és fedő alatt párolom. Ha már megpuhul a hús és a zöldségek is, megszórom az étkezési keményítővel, rákanalazom a tejfölt és simára kavarva összefőzöm.
Tészta vagy nokedli illik hozzá leginkább szerintem.



Mi mindent kihoz az emberből, ha nincs sütője, és főzni is csak villanyrezsón tud:-))Tegnap voltak itt a szerelők, ha minden jól megy, még egy hetet kell valahogy kibírni gáz nélkül. Nehéz ügy, hiányzik már egy jó kis tepsis rakottas vagy egy becsületes sült husi:-))
Na de majd annak is eljön az ideje. Most próbálok kreatív lenni, s nem dicsekvésből mondom, de ez a ragu jól sikerült. Rájöttem arra is, hogy sokszor érdemesebb a csirkecombot kifilézni és felcsíkozni, mert sokkal szaftosabb, mint a csirkemell. A zöldségekre pedig szerencsére mindenki vevő nálunk.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon ízletes lehet:) A csirkecombot sokszor kifilézem én is,a pörkölthöz vagy ha rántom.

    VálaszTörlés