2012. november 3., szombat

Bosziujjak:-)

 Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
20 dkg darált dióbél
1 db tojás+1 db sárgája
Díszítéshez: 1 db tojás, felezett mogyoró
5 dkg csoki és 1 tk olaj
Elkészítés.
A margarint elmorzsolom a liszttel egy tálban, majd hozzádolgozom a cukrot, a darált diót és a tojásokat. Ha már egyneművé gyúrtuk a masszát, akkor egy jó negyedórára betesszük a hűtőbe, hogy
 kicsit összeálljon, pihenjen a tészta. Ezután kis gombócokat gyúrunk, majd lisztezett deszkán ujjnyi csíkokat sodrunk belőle. Egyenként 8-10 cm-esre szabdaljuk, majd kialakítjuk összenyomkodással a bütyköket. Lekenjük a plusz felvert tojással, és az ujjak végére odaragasztjuk a felezett mogyorót. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ha az ujjacskák kihülnek, akkor vízgőz felett olvasztott csoki-olaj keverékkel "megmanikűrözzük" őket.


Be kell vallanom, már tavaly is nézegettem Hossó Anita (Ízemlékek blog) receptjét, de valahogy nem tudtam magam rászánni, hogy megsüssem ezt a "gusztustalan" finomságot. Most azonban utólagos Halloween partyra megyünk, így kézenfekvő volt, hogy ennél jobb süteményt ki sem találhattam volna:-))))Az íze nagyon finom omlós diós linzer, a kinézete pedig magáért beszél:-)))))

4 megjegyzés:

  1. Engem is kiráz a hideg mindig ha meglátom...brrr..Nagyon élethűek lettek! :)

    VálaszTörlés
  2. Hidd el, nekem is kellett egy jó pár hét ahhoz, hogy úgy érezzem, képes vagyok megsütni:-)))))De a barátok körében sikert aratott, egyetlen srác volt csak, aki nem bírta rászánni magát a kóstolásra:-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó választás volt, finomak lehettek!
    Csak azt kifogásolom, hogy nem "menőbb" manikűrt csináltál, lehetett volna csíkos, kockás, vagy a most dívatos kalocsai hímzés... :)))

    VálaszTörlés
  4. Tök jó! Elképeszteni mindenkit, így nem a saját ujjukat rágják, hanem a másét:):):):) Mentem a receptet!Köszi!

    VálaszTörlés