2012. november 23., péntek

Brokkolis csirke

 Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
50 dkg brokkoli (az enyém most fagyasztott volt)
3 ek. szójaszósz
3 ek. olaj
1 dl száraz fehér bor
1 db citrom
őrölt bors
ételízesítő
zöldfűszer keverék ízlés szerint
szezámmag ízlés szerint
 Elkészítés:
A citromot jól megmossuk, majd a sárga héját lereszeljük, a levét pedig kicsavarjuk. Mindkettőt a tálba tett csíkozott csirkehúsra tesszük, amit ezután meglocsolunk a  szójaszósszal.  Egy 15 percet állni hagyjuk, majd egy serpenyőben vagy wokban felmelegítjük az olajat, és fehéredésig kevergetjük benne nagy lángon a csirkemellcsíkokat. Ezután felöntjük a borral, megszórjuk őrölt borssal és egy kevés ételízesítővel, valamint a zöldfűszer keverékkel. Ha fagyasztott brokkolit használunk, akkor mehet egyből a csirkére, ha pedig frisset, akkor a rózsáira szedett brokkolit előzőleg 2-3 percig főzzük forrásban lévő vízben. Ha már a
 brokkoli is a wokba került, akkor mérsékeljük a tüzet, és pár perc alatt összepároljuk a húst és a zöldséget. Az sem baj, ha kicsit megpirul itt-ott! Tálaláskor megszórjuk szezámmaggal.



A csirkehús és a brokkoli szerintem nyerő párosítás. Már így önmagában is önálló fogás, de ha még kiadósabban szeretnénk, akkor süssünk hozzá pár szem krumplit. Én is azt fogom tenni:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése