Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. november 20., kedd

Csirketál

 Hozzávalók:
6 db felső csirkecomb (de lehet bármilyen csirkealkatrész)
2 fej lila hagyma
1 db kicsit borízű alma
pár karika lángolt kolbász
2-3 gerezd fokhagyma
csirke fűszersó
őrölt kakukkfű, majoranna, rozmaring
Elkészítés:
A sütőtál alját megágyazom vékony karikákra vágott lila hagymával. Erre fektetem a fűszersóval megszórt csirkehúst. Közé dobálom a gerezdekre vágott
almát, a kolbászkarikákat és a vékony lapokra vagdalt fokhagymát. Kevés vizet öntök alá, lefedem fóliával és egy órán át párolom a közepesen meleg sütőben. Ezután leveszem a takarást, és megpirítom a húst. Krumplival vagy rizskörettel tálalom.




Gyakori vendég az asztalunkon a csirkehús, éppen ezért megpróbálom mindig más kiegészítőkkel, fűszerekkel megbolondítani, nehogy egyhangúak legyenek ezek a csirkés ebédek. Ma kolbászt találtam hozzá a hűtőben, a pulton pedig alma van a kosárban, így adta magát a dolog. Az illata már a sütés legelején is mennyei volt, ahogy a kolbász, az alma és a fűszerek összekeveredtek. Én ma zöldséges rizst kínálok mellé.

2 megjegyzés:

  1. Szeretnék csatlakozni a csoporthoz.Érdekel a főzés és minden új megoldás

    VálaszTörlés
  2. Szia Kata! Melyik csoportra gondolsz?

    VálaszTörlés