2012. november 24., szombat

Puha mézeskalács

 Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
1 kk. szódabikarbóna
1 dl méz
2 db tojás
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd két kezünkkel elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután hozzámérjük a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a porcukrot. Összedolgozzuk, majd beleütjük
a tojásokat és hozzákanalazzuk a mézet. Sima tésztává dolgozzuk, aminek nagy előnye, hogy nem kell pihentetni. Lisztezett gyúródeszkán azonnal kinyújthatjuk kb. 4-5 mm vastagra, és máris szaggatjuk. Előmelegített sütőben 8-9 perc alatt sülnek meg. Még puhák amikor kiszedjük őket, de ahogy hűlnek, felveszik a megfelelő állagot. Egyből fogyasztható finomságok. Ha megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek a mézes figurák, akkor cukormázzal tetszés szerint lehet díszíteni.

 Tusom, hogy még egy hét van hátra advent kezdetéig, de én most találtam ezt a jó kis receptet "Gabriella kalandjai a konyhában" blogban, és gondoltam egy próbasütés nem árthat:-) Könnyen és gyorsan lehetett a tésztával dolgozni, a végeredmény pedig egy valóban puha, ennivaló ünnepi nasi:-)

7 megjegyzés:

  1. Tavaly a Te recepted alapján készítettem a mézeskalácsot, pici módosítással, most törhetem a fejem, az idén melyik legyen:).

    VálaszTörlés
  2. Jó kis recept, hogy nem kell pihentetni.Nekem is épp itt az ideje, hogy elkezdjem a mézes figurák gyártását, már a hangulat végett is.:)) Mentem a receptet!Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Ügyes vagy! Már én is sütöttem!Üdv,Olgis.

    VálaszTörlés
  4. Ez valóban olyan jó puha mézes, imádtuk. Most vettem észre, hogy megsütötted még advent előtt... Örülök. :)

    VálaszTörlés
  5. Isteni volt valóban, köszönet a receptért! :-)

    VálaszTörlés