2012. november 17., szombat

Rakott fasírt

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
2 db zsemle
2 db tojás + 4 db tojás
őrölt kömény
őrölt bors
ételízesítő
bakon kockázva, ízlés szerint
2 dl tejföl
pici olaj
kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
Első körben a 4 db tojást keményre főzöm, megtisztítom és felkarikázom. A zsemléket vízbe áztatom, majd jól kicsavarom. A húshoz teszem,

 mehet bele a 2 db tojás, a fűszerek, és jól összedolgozom. Az így kapott massza egyik felét egy kiolajozott sütőtálba nyomkodom. Rápakolom a főtt tojáskarikákat, megszórom a  baconnal, és befedem a maradék fasírthússal. A tetejére rákenem a tejfölt, megszórom zsemlemorzsával és forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.


Nagyszerű vendégváró, egyszerű és mégis mutatós. Egy baráti összejövetelen ettem ilyet nem is olyan régen. És most, hogy mi várunk vendégeket, egyértelmű volt, hogy kipróbálom:-)


2 megjegyzés:

  1. Szuper jól néz ki!!! Az ízéről már nem is beszélek! :) Ezt feltétlenül ki fogom próbálni !!!

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon finom lehet! Nagyon jó ötlet!

    VálaszTörlés