Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. november 7., szerda

Rakott pudingosHozzávalók:
2 cs. vaníliás pudingpor
1 l tej
5-6 kanál cukor (vagy 20 szem édesítőszer)
piskótakorong
1 dl tejszín
valamilyen befőtt (barack)
Elkészítés:
Egy tál alját kirakom piskótakoronggal. A két csomag pudingot az édesítőszerrel és a liter tejjel a szokásos módon megfőzöm, de nem hagyom annyira besűrűsödni, mint egyébként. Merőkanállal rámerem    egy részét  piskótakorongra. A jól lecsöpögtetett barackot apró kockákra vágom, és a puding  tetejére szórom. Ismét piskóta, majd puding és gyümölcs következik. Nálam piskótakorong fedte be. Ezután a jól behűtött tejszínt habbá verem, és rákanalazom a rakottas tetejére. Ízlés szerint díszíthető gyümölccsel, vagy éppen cukorgyönggyel, reszelt csokival. Pár órára érdemes behűteni, hogy a piskótakorongok a pudingtól jól átpuhuljanak.
Ebéd után Bence nyúzott, készítsünk valami finomat. Sütni nem volt kedvem, így szétnéztem a spájzban, mi mindent találok. A puding nálunk mindig egy mentő gondolat, bár most csak vaníliás volt itthon. Összeraktam, már meg is kóstoltuk. Jelentem, finom:-)

1 megjegyzés: