Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. december 2., vasárnap

Adventi kavarós

 Hozzávalók:
20 dkg rétesliszt
10 dkg durvára darált dióbél
4-5 szem aszalt szilva összevagdalva
1 ek méz
10 dkg cukor
1 db tojás
2,5 dl tej
1 cs. sütőpor
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
1 db citrom reszelt héja
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport elkeverem, majd belemérem a többi hozzávalót, végül hozzáöntöm a kicsit felvert tojást. Jól összekeverem, és egy margarinnal kikent
 formába kanalazom a masszát. Előmelegített sütőbe tolom, és közepes lángon kb. 20-25 percig sütöm. Ha kihül, akkor porcukorral megszórva kínálom.






Advent első vasárnapja van. Az ablakra felkerültek a filigránok, az ablakpárkányon ott világít az égősor. Az adventi koszorú első gyertyája is már csak arra vár, hogy a drágám hazaérjen a munkából, leüljünk
az étkezőasztal köré mi hárman, csendesen megfogjuk egymás kezét és fellobbanjon a várakozás piciny fénye. Erre az alkalomra született ez a kavart pite, aminek elkészítésénél egyszerűbb dolgot ki sem lehetne találni. Van még három adventi vasárnap, nem maradtatok le semmiről:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése