2012. december 6., csütörtök

Csokis-narancsos kocka

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 cs. sütőpor
30 dkg cukor
1 tábla mogyorós csoki
1 nagyobb narancs reszelt héja
5 dl tej
2 db tojás
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
A tojásokat jól  kikeverem a cukorral és a tejjel. Beleszitálom a lisztet, hozzáadom a sütőport és a fűszerkeveréket, majd belereszelem a jól megmosott
és szárazra törölt narancs héját. a csokit egy vágódeszkát késsel durvára vagdosom, és azt is a tálba szórom. Alaposan átkeverem a tésztát, majd egy margarinnal kikent-lisztezett sütőformába öntöm. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20 percig sütöm, de természetesen mielőtt kiveszem tűpróbát csinálok. Ha már a massza nem ragad a fogpiszkálóra, akkor készen van. Ha kihült, akkor szeletelhető, és ízlés szerint porcukorral megszórva, vagy más módon díszítve kínálható.



Igen, a rutinos blogolvasó egyből rájöhet, hogy ez megint a kedvenc kavarós alapreceptem kicsit   megbolondítva. De szerintem ennél egyszerűbb és több módon variálható gyors sütemény nincs is a világon :-). Tegnap este Mikulás napra jöttünk össze pár baráttal, és úgy gondoltam, erre az alkalomra is dukál valami új ízvilág. Ezt most a mézeskalács fűszerkeverék, a mogyorós csoki és a narancs teszi "télapóssá".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése