Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. december 4., kedd

Fehérboros sajtkrémleves

Hozzávalók:
2 db tejszínes sajtkrém rúd
1 dl száraz fehérbor
2 duci gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
8 dl húsleves alap (lehet kockából is)
őrölt bors
csipet szerecsendió(legjobb a frissen reszelt)
tetejére:
reszelt sajt és pirított kenyérkocka
Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymanyomón átnyomjuk. Lábasba tesszük, rákanalazzuk az olajat, és kicsit megfuttatjuk. Ha már érződik az illata, akkor felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a húslevest is. Megszórjuk borssal, reszelünk bele kevés szerecsendiót és hagyjuk összefőni. Közben a sajtkrémeket kinyomjuk egy tálkába, és a forró léből rámerünk egy kanállal. Alaposan kikavarjuk, majd a gyöngyöző levesbe belecsorgatjuk úgy, hogy közben folyamatosan kevergetjük a habverővel. Egyet méág forr, és elzárhatjuk a gázt alatta. Miután tányérokba szedjük, megszórjuk pirított kenyérkockával, reszelt sajttal, és némi apróra vágott metélőhagyma is kerülhet rá, ha van otthon.




Aki szereti a bor enyhén savanykás, pikáns ízvilágát, ahogy elvegyül a sajtkrémmel, az mindenképpen próbálja ki. Nálunk ma ez volt a leves. Bence persze nem kóstolta meg, de nekünk felnőtteknek bejött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése