2013. január 18., péntek

Csirke kechupos-mézes mázban

Hozzávalók:
1 kg csirkehús
2 dl kechup (lehet egy kis csípős is benne)
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy ek. méz
bors

1 dl  fehér bor
zöld fűszerek ( kakukkfű, majoránna)
Elkészítés:
 A kechupból, mézből és a fűszerekből egy pácot keverünk, amibe belevagdaljuk a fokhagymagerezdeket. Jól beleforgatjuk a húst, és
 3-4 órán át lefedve hagyjuk, hogy az ízek átjárják a csirkét. Ha az idő lejárt, akkor tepsibe rendezzük a húst. A páclevet felöntjük a fehér borral, elkeverjük és a hús alá öntjük. Lefedjük fóliával, és egy órán át kis lángon pároljuk, majd a fóliát levéve a lángot feljebb tekerjük és szép fényesre sütjük a husikat.
Párolt rizzsel vagy krumplival kínáljuk.



Sokszor elmondtam már, hogy nálunk a legnépszerűbb hús fajta a csirke. Könnyű húsa mellett a változatos elkészítési módjaiért szeretem.
Érdekes és ízgalmas párosítás a méz, a kechup és a fokhagyma, sütés után mégis rájön az ember, hogy ezek az összetevők, kiegészítve a fehér borral, tökéletes összhangot alkotnak. Nálunk ma rizs került mellé a tányérokra, nem is fogyott annyira mint a krumpli :-) Bence nem igazán nagy rizsrajongó, és töredelmesen bevallom, nekem sem ez a kedvenc köretem, de néha szükség van a változatosságra ezen a téren is. Bár most, hogy bele gondolok, egy jó kis kuszkusszal is finom lett volna. Tényleg Misi! Szereted Te a kuszkuszt? :-)

2 megjegyzés:

  1. Most mindenhol szuper csirkés ételeket látok, ahová csak megyek látogatni. Egyik jobb mint a másik. Szívesen lettem volna vendég az asztalodnál!:))Nagyon guszta!!!!

    VálaszTörlés