2013. január 24., csütörtök

Gyümölcsös rizsfelfújt

 Hozzávalók:
5 dl tej
15 dkg rizs
10 dkg cukor
2 db nagyobb tojás
csipet só
csipet őrölt fahéj
2-3 felezett őszibarackdarab apróra vágva
kevés margarin
1 tk liszt
Elkészítés:
A tejbe beleteszem a cukrot és a sót, majd odateszem a tűzhelyre melegedni. Közben kimérem,
 megmosom és jól lecsepegtetem a rizst. Ha a tej már gyöngyözik, beleteszem a rizst, takarékra veszem alatta a lángot és fedő alatt addig főzöm, míg   a rizs magába nem szívja a tejet és meg nem puhul. Közben a barackot apróra vagdalom, a tojásokat szétválasztom. A fehérjéből kemény habot verek. Ha a rizs megpuhult, akkor hagyom egy kicsit fedő nélkül hűlni. Addig egy sütőformát (nálam ez most éppen a pitesütőm) vékonyan kikenek margarinnal, és megszórom kevés liszttel. A rizshez hozzákeverem a fahéjat, a barackot, majd a tojások sárgáját. Ezután óvatosan beleforgatom a tojáshabot is. Sütőtálba simítom, és előmelegített sütőben
közepes lángnál addig sütöm, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.





Nagyon nem tudtam már, hogy ma mit főzzek ebédre. Bármennyire is "vércse" család vagyunk, azért nem lehet minden nap húst enni. Valamelyik nap a Nosalty oldalán jártam, ahol Andi rizsfelfújt receptje megfogott. Ez úton is köszönet az alapgondolatért, kicsit hozzátettem, és máris lett egy nagyon finom rizsfelfújtunk, amiből falatozhatunk majd a savanyú tojásleves után Bencével. Mivel a drágám nappalos ma, ki is maradhatna akár a jóból, de nem vagyunk mi olyanok, eltesszük a részét :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése