Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. január 5., szombat

Káposztás tészta

Hozzávalók:
1 fej kemény káposzta
25 dkg nagy fodros tészta
 olaj

őrölt bors
picike cukor
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit leszedem, a fejet pedig megmosom, letörölgetem. Ketté vágom, kiszedem a torzsáját, és nagy lukú reszelőn lereszelem. Besózom és kicsit állni hagyom. Közben a tésztát a szokásos módon enyhén sós-olajos vízben kifőzöm, majd leszűrve letakarom, hogy ne hűljön nagyon ki. Egy lábosba 2-3 ek. olajat melegítek, és kicsit kicsavarva ráteszem a káposztát. Megszórom kevés őrölt borssal, egy kevés cukorral, önntök rá egy kis vizet, és fedő alatt megpárolom. Ha a káposzta megpuhult, akkor leveszem a fedőt róla, és kicsit lepirítom. Akkor jó, ha már nincs alatta nedvesség, és a káposzta szép aranybarna színű. Ekkor beleforgatom a főttésztát, és r lehet is tálalni. A tányérján ki ki ízlése szerint megszórhatja még őrölt borssal, vagy esetleg kristálycukorral.



Régen készítettem, pedig nagy kedvenc nálunk a káposztás tészta. A zöldségesnél tegnap szép kerek fejek voltak, amolyan igazi reszelni valók, így hamar eldőlt, mi legyen a mai ebéd. Nem tudom, hogy tényleg olyan jól sikerült-e, vagy csak ki voltunk már rá éhezve, de mindhárman repetáztunk belőle :-) Bár mmi mindig borssal esszük, hallottam már olyat az ismerősök körében, hogy van aki kristálycukorral jól megszórva szereti. Na persze ízlések és pofonok :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése