2013. január 12., szombat

Szösszenet....

Visszazökkentünk az ünnepi hangulatból a dolgos hétköznapokba. Beindult az iskola is már a múlt héten, persze Bence szerint igazságtalanul rövid téli szünet után. És nem csak beindult, de el is ért a félévi záráshoz tegnap. Összeült a tanári kar délután, és lezárták a jegyeket. Sejtem, mire számíthatok, egyrészt mert ismerem a gyerekemet, másrészt azért volt telefonos segítségem is, a tüneményes osztályfőnöknővel szinte napi kapcsolatban állunk :-)
Talán a leterheltség is közre játszott abban, hogy Bence összeszedett valami vírust, úgy ugat, mint egy falusi kutya szegénykém. Szárazon, minden váladék nélkül. Előkaptam a mézet, a citromot és a gyömbért, bekevertem egy adag házi finomságot, ma már kétszer kapott a meleg vízhez kevert eszenciából. Tegnap hagymateát is főztem neki. Nem volt elragadtatva tőle, de elkortyolgatta kevés citromlével és mézzel. Ma a szakgyógyszerész keresztmama javaslatára vettünk egy doboz Libexint, remélem segít kicsit. Hétfőn azonban suli helyett azt hiszem az orvoshoz megyünk, mert a száraz köhögés akár mellhártya vagy tüdőgyulladás előszele is lehet:-( Inkább nézzen rá az orvos is. A szerencse az, hogy éjjel tud aludni, és pihentebben azért könnyebb elviselni napközben a köhögő  rohamokat. Étvágya van, tehát azért olyan nagyon még nem kell aggódnunk érte. Öröm volt nézni, ahogy három són sült csirke alsó combot eltüntetett ebédre egy adag rizzsel és savanyúsággal :-)
Este bepácolok egy adag csirkehúst, mézzel, szójaszósszal, fehérborral, holnap pedig majd csak betolom a sütőbe. Valami édesség is kellene, elvárják a pasik:-) Nagyon nem akarom megeröltetni magam, hiszen kedden lesz a férjecském születésnapja, és tortát ígértem neki. Nem is egyet, hiszen a barátnőmék majd csak szombaton jönnek köszönteni, így arra a napra is összedobok majd valamit. De gyertyát nem teszünk rá, a tűzoltóság a város másik végén van :-)))))




Hideg van..de ha meggondolom, ez semmi ahhoz képest, amilyen telek korábban voltak, csak nagyon elszoktunk tőlük. A hét elején gyönyörűen esett a hó, beborította az utcát, a parkot. Az ablakokból készítettem is pár fotót. Tervben volt, hogy felmegyünk a hegyek felé havat lesni, de a Bence betegsége miatt letettünk erről, jobb itt neki a meleg szobában. A konvektoron párologtatunk, ne legyen olyan száraz a levegő. Attila! Ezúton is köszönete a csodás illóolajokért, a mentának most nagy keletje van nálunk:-)
Teszek fel pár képet az ünnep hangulatából is, hogy azon kedves barátaim se maradjanak le az örömeinkről, akik egy korábbi naplóban már nyomon követték mindennapjainkat.







3 megjegyzés:

  1. Bencének Jobbulást, "férjuradnak" pedig Boldog születésnapot kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Bencének Jobbulást, "férjuradnak" pedig Boldog születésnapot kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Köszi szépen Misi! Mire hazajössz legközelebb, addigra remélem mindenki rendben lesz,és együtt köszöntünk majd fel benneteket! :-)

    VálaszTörlés