Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. február 17., vasárnap

Sajtos-csirkés rakott tészta

Hozzávalók:
25 dkg orsótészta
40 dkg filézett csirkecomb
1 fej hagyma
10 dkg füstölt sajt + 15 dkg "sima" sajt
5 dkg margarin
5 dkg liszt
5 dl tej
1 kk. reszelt szerecsendió

3 ek. olaj
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint zöldfűszer szárítva
Elkészítés:
A csirkehúst csíkokra vágjuk, a hagymát apróra kockázzuk. Olajon megpirítjuk,majd rádobjuk  a húst, és fehéredésig kevergetjük. megszórjuk ételízesítővel, öntünk rá egy kevés vizet, és lefedve megpároljuk. Míg a hús puhul, addig egy másik lábosban elkészítjük a sajtmártást. Ehhez a margarint kicsi lángon felolvasztjuk, vigyázva, nehogy megégjen. Rászórjuk a lisztet, világos rántást készítünk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, megszórjuk a szerecsendióval, és a 15 dkg-nyi "sima" reszelt sajtot belekeverjük. addig főzzük még, míg a sajt fel nem olvad, aztán elzárjuk a gázt. Ha a hús már puha, lesütjük, és hozzákanalazzuk a sajtmártáshoz. Közben a szokásos módon kifőzzük az orsótésztát sós-olajos vízben. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és a sajtos raguval összekeverve egy sütőtálba szedjük. a tetejét kirakjuk a vékonyra szeletelt füstölt sajttal, és forró sütőbe toljuk kb. 20 percre.




Vannak napok, amikor komoly fejtörést okoz, mit is tegyek az asztalra ebéd gyanánt. Ilyenkor egy jól összevariált tésztaétel nyerő gondolat lehet. A csirke mindig adott a fagyasztónkban, gyorsan ki lehet engedni, aránylag hamar megpárolódik, megpuhul. Egy kis sajttal, szósszal megbolondítva most is fenséges ebédet sikerült kerekítenem nem túl sok, és aránylag pénztárcakímélő hozzávalókból.

1 megjegyzés:

  1. Jó kis egytálételt készítettél. Mi is szeretjük a tésztás rakottast, mert jól lehet variálni.:))

    VálaszTörlés