2013. március 17., vasárnap

Házi májkrém

Hozzávalók:
40 dkg csirkemáj
1 fej hagyma
2 ek. olaj
1 kk. mustár
1 ek. majonéz
1 csipet őrölt bors
2 tk. majoránna
1 gerezd fokhagyma
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A májat megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és a fokhagymával együtt felkockázzuk. Az olajra téve megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a májat. Kevergetve sütjük. A májnak nem kell sok idő ahhoz, hogy krémesre puhuljon. Ha a fakanállal ketté tudjuk vágni, már jó is lesz. Tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint megszórjuk sóval, hozzáadjuk a majonézt és a mustárt. Jöhet bele a bors és a majoránna is. Alaposan kikeverjük, és már lehet is kenyérre, zsemlére kenni. Jó étvágyat hozzá!


A recept alapgondolatáért köszönet Borbás Marcsi Gasztroangyalnak :-) Kicsit más ízesítést adtam a saját krémemnek, de nagyon finom lett. Pörköltnek valót kerestem a fagyasztóba, akkor akadtam egy kis adag csirkemájra, ami magában már nem sok mindenre lett volna elég. Eszembe jutott Marcsi májkrémje, s úgy gondoltam, kifejlesztek egy saját változatot. Ez lett belőle :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése