Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. március 15., péntek

Ricsi salátája

Hozzávalók:
20 dkg franciasaláta alap
1 dbz kukorica
1 pohár kefír
3 ek. majonéz
csipet cukor
csipet só
1 kk. őrölt bors
1 kicsi fej lilahagyma
1 ek. apróra vagdalt medvehagyma
2 szelet sonka kockázva
1 db savanyú uborka
1/2 db alma
Elkészítés:
A zöldségalapot enyhén sós vízben megpároljuk. Míg elkészül, addig összekeverjük az alaphoz a kefírt, a majonézt, a cukrot, sót, borsot. Nagyon apróra vágjuk a lilahagymát, az almát, az uborkát, és a medvehagymával együtt a mártásba keverjük. Jöhet hozzá a kukorica és a kis kockákra vagdalt sonka, majd a hideg vízzel leöblített és alaposan lecsöpögtetett zöldségek. Összekeverjük, megkóstoljuk. Ha szükséges, tehetünk még bele cukrot vagy kevés borsot. Hűtőbe téve hagyjuk egy órát érlelődni, aztán lehet kínálni. Paradicsomba, Főtt tojás belsejébe is kanalazható, mutatós hidegtálalap lehet belőle.



Nálunk már beindult a sonkaszezon, csak úgy mint minden évben, a húsvétot megelőző hetekben. A férjecském nagyon szereti, de bevallom, mi sem vetjük meg Bencével. Nem igazán tudtam már kitalálni, mi is legyen ma a vacsora, így azt gondoltam, egy kis laza toast-pirítós mellé el lehet kanalazgatni ezt a salátát, de az ízeivel barátkozva azt hiszem, az ünnepi asztalon is helyet kap.
Medvehagymából most a szárított változatot használtam. Kicsit összemorzsolva teszem az ételbe, úgy még jobban kiadja az aromáját. Ha nem jut valaki hozzá, nem kell elkeseredni, a metélőhagyma vagy az újhagyma zöld szára is tökéletes lesz a salátában.

1 megjegyzés:

  1. Szia!

    Ajánlani szeretném számodra az új blogom:

    http://recept-tura.blogspot.hu/

    ha tetszik,akkor szívesen látlak olvasóim,követőim között :)

    VálaszTörlés