Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. március 13., szerda

Sonkás-medvehagymás pogácsa

 Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1,5 dl tejföl
25 dkg margarin
2 ek. apróra vágott sonka
2 ek. apróra vagdalt medvehagyma (lehet szárított is)
1 db tojás
1 tk. cukor
2 tk só
Elkészítés:
A margarint elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a sót,
 cukrot, hozzákanalazom a tejfölt és a tojás sárgáját. Jöhet bele a medvehagyma és a sonka. Az egészet jól összedolgozom, bedagasztom. Letakarva hagyom pihenni, míg a tészta duplájára nem nő. Akkor finoman újra átgyúrom, kinyújtom és késsel bevagdalom a tésztát. szaggatom, sütőlemezre teszem és a tojás fehérjével megkenem. Forró sütőben megsütöm.




Délután öreg barátunkat várjuk egy kávéra. És ha
kávé, akkor amellé természetesen jár valami harapnivaló is. Most valahogy pogácsás korszakomat élem, szivesen sütöm, és na valljuk be eszem is ezeket a kerek finomságokat .-) Egy régi sima pogácsa receptemet vettem alapul, azt alakítgattam kicsit, és feldobtam a medvehagymával és sonkával. Nagyon finom lett, bár tudom, nem illik a saját alkotásomat dícsérni :-)
Akinek van kenyérsütője, az nyugodtan bízza a gépre a dagasztás, kelesztés műveletét, én is azt tettem, de a tisztesség kedvéért azért leírtam a normál elkészítési módot is :-)

3 megjegyzés:

  1. ezt én is elkészítem szuper köszi!sima medvehagymást már sütöttem

    VálaszTörlés
  2. Ügyes megoldás. Metélő hagymával is készülhet.

    VálaszTörlés