2013. március 13., szerda

Sonkás-medvehagymás pogácsa

 Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1,5 dl tejföl
25 dkg margarin
2 ek. apróra vágott sonka
2 ek. apróra vagdalt medvehagyma (lehet szárított is)
1 db tojás
1 tk. cukor
2 tk só
Elkészítés:
A margarint elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a sót,
 cukrot, hozzákanalazom a tejfölt és a tojás sárgáját. Jöhet bele a medvehagyma és a sonka. Az egészet jól összedolgozom, bedagasztom. Letakarva hagyom pihenni, míg a tészta duplájára nem nő. Akkor finoman újra átgyúrom, kinyújtom és késsel bevagdalom a tésztát. szaggatom, sütőlemezre teszem és a tojás fehérjével megkenem. Forró sütőben megsütöm.




Délután öreg barátunkat várjuk egy kávéra. És ha
kávé, akkor amellé természetesen jár valami harapnivaló is. Most valahogy pogácsás korszakomat élem, szivesen sütöm, és na valljuk be eszem is ezeket a kerek finomságokat .-) Egy régi sima pogácsa receptemet vettem alapul, azt alakítgattam kicsit, és feldobtam a medvehagymával és sonkával. Nagyon finom lett, bár tudom, nem illik a saját alkotásomat dícsérni :-)
Akinek van kenyérsütője, az nyugodtan bízza a gépre a dagasztás, kelesztés műveletét, én is azt tettem, de a tisztesség kedvéért azért leírtam a normál elkészítési módot is :-)

3 megjegyzés: