Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. március 15., péntek

Tejfölös-pikáns raguleves

Hozzávalók:
3 szál sárgarépa
2 szál gyökér
1/2 fej karalábé
1/2 fej zeller (kisebb)
10 dkg zöldborsó
15 dkg gomba
1 kis fej hagyma
40 dkg csirkehús( én combfilét használtam)
2 dl tejföl
1 db citrom
2-3 tk. liszt
1 kk. őrölt bors
                                                                                    olaj
                                                                                    ételízesítő
                                                                                    2 db leveskocka
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, és megpróbálom azonos nagyságúra karikázni, darabolni. A hagymát nagyon apróra vágom, megdinsztelem kevés olajon, majd ráteszem a csíkokra vágott húst. Jól átforgatom, hogy a husi kapjon egy kérget, ami magába zárja az ízeit. Hozzáteszem a zöldségeket, a borsó és a gomba még várakozhat a tálkában. Megszórom őrölt borssal, ételízesítővel, rávágok egy fél kisujjnyit a megmosott citrom sárga héjából és kevés vizet alá öntve hagyom párolódni. Ha a zöldségek és a hús is majdnem kész, akkor jöhet bele a gomba és a borsó. Felöntöm annyi vízzel, hogy a végeredményként egy aránylag sűrű levest kapjak. Beledobom a leveskockákat, és hagyom készre főni. Amíg összeforr, addig a tejfölt kikavarom egy picike liszttel, majd merek rá a forró léből. Csomómentesre keverem, és a leveshez csorgatom. Még egy utolsót hagyom rottyanni, aztán jöhet bele pár csepp citromlé, az apróra vágott petrezselyemzöld, és már készen is van.


Bár Bence nem szereti a gombát, erre a levesre még Ő is azt mondta, hogy nagyon jól sikerült. Persze megpróbáltam neki úgy szedni, hogy gomba ne kerüljön bele, és így vígan bekanalazott egy nagy tányérral belőle. A zöldségek szokásos ízvilágát pikánsan megbolondította a citromhéj kesernyés, és a citromlé, valamint a tejföl savanykás íze. Mivel hús is került bele, így a második fogáson sem kellett sokat gondolkodnom, túrós palacsinta került mellé az asztalra.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett, imádom az ilyen leveseket. Esetleg még egy kis tárkonnyal megbolondítanám...:)

    VálaszTörlés
  2. Hasonló levest fogok készíteni csak pulykacomb apró húsból.

    VálaszTörlés