2013. március 13., szerda

Tejszínes kávélikőr

Hozzávalók:
3 dl lefőzött kávé
2 dl tejszín
1,5 dl konyak
10 dkg cukor
2 db tojás sárgája
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikavarom a cukorral, a konyakkal valamint a hideg kávéval, Végül kevergetve belecsorgatom a tejszínt is. Üvegbe töltöm, összerázom és pár napra hűtőbe teszem,hogy az ízek összeérjenek.




Kerek évfordulós születésnapra megyünk a hét végén. Az ünnepelt kívánsága volt valamilyen könnyű kis likőr. Lévén, hogy  egyikőnk sem túl nagy ivó, úgy gondoltam, ez a keverék nem fog megártani. Már most az első kóstolásnál kellemesen selymes kávé íze volt, ha pedig áll 2-3 napot, tuti íze lesz. Aki édesebben szereti, az nyugodtan tehet vele még egy pici cukrot, az én szám íze nem kívánt ennél többet. Természetesen az alkohol tartalom is növelhető, bár szerintem ezzel a másfél decivel egy bársonyos ízvilágot nyerünk. A likőr kb. 7 dl lesz.

1 megjegyzés: