Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. március 13., szerda

Tejszínes kávélikőr

Hozzávalók:
3 dl lefőzött kávé
2 dl tejszín
1,5 dl konyak
10 dkg cukor
2 db tojás sárgája
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikavarom a cukorral, a konyakkal valamint a hideg kávéval, Végül kevergetve belecsorgatom a tejszínt is. Üvegbe töltöm, összerázom és pár napra hűtőbe teszem,hogy az ízek összeérjenek.
Kerek évfordulós születésnapra megyünk a hét végén. Az ünnepelt kívánsága volt valamilyen könnyű kis likőr. Lévén, hogy  egyikőnk sem túl nagy ivó, úgy gondoltam, ez a keverék nem fog megártani. Már most az első kóstolásnál kellemesen selymes kávé íze volt, ha pedig áll 2-3 napot, tuti íze lesz. Aki édesebben szereti, az nyugodtan tehet vele még egy pici cukrot, az én szám íze nem kívánt ennél többet. Természetesen az alkohol tartalom is növelhető, bár szerintem ezzel a másfél decivel egy bársonyos ízvilágot nyerünk. A likőr kb. 7 dl lesz.

1 megjegyzés: