Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. március 22., péntek

Vadas csirke

Hozzávalók:
60 dkg csirkehús filézve (én combot használtam)
1 nagy fej hagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kis darab zeller
2 gerezd fokhagyma
1 ek. mustár
1 dl tejföl
őrölt bors
1 babérlevél
ételízesítő
olaj
Elkészítés:
A hagymát apróra kockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a felkockázott húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk ételízesítővel, őrölt borssal, átkeverjük, aláöntünk egy kevés vizet, és fedő alatt puhára főzzük. Gyakorlatilag úgy járunk el, mint egy pörköltnél, csak nem teszünk rá pirospaprikát. 
Míg fő a hús, addig a zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk ételízesítővel, hozzá tesszük a babérlevelet, és és kb. 4 deciliternyi vizet alá öntve  puhára pároljuk. Ha készen vannak a zöldségek, akkor botmixerrel pürésítjük, belekavarjuk a tejfölt és a mustárt, majd a szószt a kész púshoz kanalazzuk. Jól összeforraljuk, és már lehet is tálalni.



Tudom, sok gyakorló háziasszony most azt gondolja, nem is ez a vadas készítésének a menete. Ám én nem mindig akkor készítem ezt az ételt, amikor húslevest is főzök, így kikísérleteztem magamnak ezt a verziót, s mivel bevált korábban már sertéshúsnál gombával, így most hasonló módon készítettem el a csirkecombfilével is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése