Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. április 9., kedd

Snidlinges-magos pogácsa

 Hozzávalók:
50 dkg finom liszt
25 dkg margarin
1 kis poharas tejföl
2 db tojás (egyik sárgájának elég a fele, a maradékkal lekenjük majd)
2 kk. só
2,5 dkg élesztő
5 dkg magkeverék
2-3 ek. apróra vagdalt snidling
csipet cukor
Elkészítés:
A kenyérsütőbe belepakoltam minden hozzávalót, és
                                                                              hagytam, hogy a gép másfél óra   alatt szépen kidolgozza és megkelessze a tésztát. Természetesen akinek nincs kenyérsütője, az a hagyományos módon is elkészítheti a kelt tésztát. Én a program végén lisztezett munkafelületen átgyúrtam a tésztát, kb, másfél ujjnyi vastagra nyújtottam, bevagdaltam késsel a tetejét, és kiszaggattam. Sütőlapra téve lekentem a tojássárgával, majd forró sütőbe tolva megsütöttem.







Az ember lánya megpróbál valamit mindig újítani :-) Nálam ez most ebben a pogácsában teljesedett ki, amit kicsit "tavasziasabbá" próbáltam tenni az ablakpárkányon cserépben nevelgetett snidling és a magkeverék beiktatásával. A magos dolgokat egyébként is nagyon szeretjük. a metélő hagymára pedig az utóbbi napokban teljesen rákattantam. A minap reggel megkentem egy szelet magos kenyeret vajjal, megálltam a konyhaablakban, és nézelődés közben lelkesen csipkedtem minden falathoz a hagymából :-)



2 megjegyzés:

  1. N
    agyon egészséges. Létezik még metélő fokhagyma is.

    VálaszTörlés
  2. A hagyma minden változatát kedveljük. Sajnos metélő fokhagymát még nem ettem. Gondolom neked van Olgisom, majd ha arra járok, megkóstolom :-)

    VálaszTörlés