Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. április 14., vasárnap

Tavaszi kukorica saláta

Hozzávalók:
1 doboz kukorica
2 db retek
kis darab kígyóuborka
medvehagyma (ízlés szerint)
metélőhagyma (ízlés szerint)
1 dl majonéz
1 dl tejföl
csipet cukor
csipet őrölt bors
Elkészítés.
A majonézből, tejfölből, cukorból és őrölt borsból egy mártást keverünk. Egy tálba belekanalazzuk a lecsöpögtetett kukoricát. megmossuk a hónapos retket és az uborkát, majd gyufaszálnyi csíkokra vagdaljuk, és a kukoricához adjuk. Megszórjuk apróra vágott metélőhagymával és medvehagymával, amit ízlés szerint adagolunk. Ráöntjük a mártást és összeforgatjuk. Hagyjuk kicsit érni az ízeket, aztán nincs más hátra, mint bekanalazni :-)




A tavaszi napsütés valami különös dolgot hoz ki az emberből. Nem csak az ablakokat akartam csillogóan tisztának látni, de minden olyan ízt és illatot is magamba akartam szívni, ami a tavaszt jelenti. Vasárnap lévén a zöldségeskosár tartalmára hagyatkozhattam csak, de így sem vallottam szégyent a rántott csirke mellé kínált salátámmal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése