Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. május 19., vasárnap

Szív torta

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
30 dkg cukor
2 db tojás
8 dkg őrölt mogyoró (persze lehet dió is)
1,5 cs. sütőpor
5 dl tej
Krémhez:
4 dkg vanília pudingpor (általában ennyi egy csomag)
4 dl tej
16 dkg darált mogyoró (vagy dió)
10 dkg cukor
30 ml rumaroma
2 dl cukrászhab (vagy Hulala)
+ a díszítéshez 1 dl tejszín és eper
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőtálba ütjük és a cukorral, tejjel kikeverjük. Beledolgozzuk adagokban a mogyorót, aztán a sütőporos lisztet, majd a masszát egy szilikonos tortaformába öntve előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Mindenképpen érdemes tűpróbát csinálni, mert nem sütnek egyformán a sütőink. Ha készen van, akkor egy rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd két lapba vágjuk.
Elkészítjük a krémet. A tejet egy lábosba öntjük, beletesszük a cukrot és a pudingport. Kevergetve sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni. Ha már hideg, akkor beledolgozzuk a rumaromát és a mogyorót, végül a közben keményre vert cukrászhabot. Ezzel a krémmel töltjük és vonjuk be  a tortát. A díszítéshez szánt tejszínt felverjük, és nyomózsákba téve tetszés szerint díszítjük a tortát vele, majd eperrel tovább dekoráljuk.




A krém ötletéért ezer köszönet a " Nassoló Naplónak" !

1 megjegyzés: