Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. május 8., szerda

Tepertőkrém

Hozzávalók:
25 dkg tepertő
1 ek apróra vágott medvehagyma
1 szál újhagyma
1 tk mustár
1 kicsi gerezd fokhagyma
csipetnyi őrölt bors
só ízlés szerint
Elkészítés:
A tepertőt az újhagymával és a fokhagymával együtt ledaráljuk és egy tálba tesszük. A medvehagymát megmossuk és nagyon apróra vagdaljuk, vagy daráljuk, majd a tepertőhöz adju. A mustárt, sót, borsot is a tálba tesszük, majd alaposan kikavarjuk. Kóstolással ellenőrizzük, ha szükséges lehet még tenni bele pici sót vagy borsot. Hűtőbe tesszük, hogy kenhető állagúra hűljön, hiszen zsíros, és ebben a melegben eléggé elfolyósodik. Kenyérre kenve újhagymával, paprikával, paradicsommal kínáljuk.



Van itt kis városunkban egy húsbolt, ahol nagyon finom tepertőt árulnak, hihetetlenül jó áron. Időnként felbuzdulunk, és veszünk egy keveset belőle. Így volt ez ma is, s hogy még nagyobb legyen a diétamentes élvezet, kikevertem ezt a krémet. Akinek nincs medvehagymája, nyugodtan vagdalja bele az újhagyma szárát, vagy néhány szál snidlinget. Mire összejön a család a vacsoraasztalhoz, pont kellő képen lehűl a tepertőkrém és a gyümölcstea is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése