Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. június 15., szombat

Cseresznyés kavart

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 kk. őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja
1 db tojás
2,5 dl tej
1 cs. sütőpor
csipet só
magozott cseresznye (lehet meggy is) ízlés szerint
+ a sütőtálhoz margarin
szóráshoz porcukor
Elkészítés:
A tojást egy tálba ütjük, és hozzámérjük a tejet, a cukrokat, a csipetnyi sót és fahéjat, valamint a citrom reszelt héját.  Habverővel kikeverjük, majd jöhet bele az átszitált liszt, és a sütőpor. Összeforgatjuk és egy margarinnal kikent sütőformába öntjük. Tetejét megszórjuk a magozott gyümölccsel, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt (tuti eredmény a tűpróba) aranyszínűre sütjük. Hagyjuk kicsit meghűlni, majd kockákra vágjuk és megszórjuk porcukorral.




A kavart sütiknek millió féle változatát elkészítettem már. Szeretem ezt a tésztafajtát, mert nem igazán igényel nagy beruházást, és munka is csak tíz perc van vele. Még a váratlan vendég sem foghat ki rajtunk, hiszen mire eljutunk a "és hogy van a család" témakörig, már az asztalon is van a frissen sült sütemény :-)

1 megjegyzés:

  1. Érik a cseresznye nálunk is, így aktuális a sütid nagyon, el is készítem! :)

    VálaszTörlés