Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. június 11., kedd

Paradicsomlé (nem kell főzni, hidegen van eltéve)

Hozzávalók:
5 kg paradicsom
1 dkg nátrium-benzoát
3 ek. só
6 ek. cukor
Elkészítés:
A paradicsomokat alaposan megmossuk, majd feldaraboljuk egy edénybe. Jól letisztított kézzel érdemes összenyomkodni a paradicsomokat. Megszórjuk a nátrium-benzoáttal, és egy napig állni hagyjuk. Ez idő alatt rendesen kiengedi a levét. Ekkor jöhet bele a só és a cukor. Hagyjuk, hogy teljesen felolvadjon benne, had álljon 1-2 órát még utána átszűrjük a levet. Én ilyenkor egy fakanállal nagyon jól ki szoktam szinte az utolsó csepp levet is paszírozni  a paradicsomokból. Üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és már mehetnek is a hűvös kamra polcára.



Évekig játszadoztam a gondolattal, milyen jó is lenne, ha télen paradicsomléből is mindig a sajátomat használhatnám. Ám bevallom, kicsit elrettentett annak az emléknek a képe, ahogy anyukám és anyósom órákon át pepecselt a főzéssel, darálással, s közben minden úszott a konyhában a paradicsomtól. Aztán egy netes ismerősömtől, Géber Marcsitól kaptam ezt a receptet pár éve, azóta nem is kérdés, hogy az első érett paradicsomok hol végzik nálunk. Érdemes kipróbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése