Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. június 4., kedd

Tejfölös karalábéleves

Hozzávalók:
2 db karalábé
1 dl tejföl
2 ek. előfőzött tasakos rizs
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
1 karika tv paprika
1 csipet őrölt bors
ételízesítő
1 ek. olaj
Elkészítés:
A karalábét megtisztítjuk és egyforma kockákra vágjuk. Az olajat egy lábosba tesszük, majd rápakoljuk a karalábét, a karikányi paprikát. Megszórjuk a borssal és az ételízesítővel, majd kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk. amikor a karalábé már félig megpuhult, hozzátesszük a rizst, és annyi vízzel engedjük még fel, hogy leves sűrűségű legyen. Ha kell, teszünk még bele ételízesítőt, és hagyjuk készre főni a rizst és a karalábét. Közben a tejfölt csomómentesre kikeverjük, majd egy kis forró lével vegyítve a levesbe öntjük. Egyet forr, majd megszórjuk a petrezselyemmel és elzárjuk a gázt alatta. Készen van a levesünk.


Nagyon szeretem a karalábét, bármilyen formában. Bevallom, hogy amikor tisztítottam, nagyon ügyelnem kellet arra, hogy több kerüljön a zöldségből a tálba, mint a számba :-) Egyszerű, könnyű kis leves, elkészítésének módját még anyukámtól láttam. tavasztól őszig ő is gyakran készített ilyen finomságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése