Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. június 25., kedd

Virslis bagett

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
2 ek. tejföl
1 ek. olvasztott margarin
2 dl tej
1,5 dkg élesztő
1 kk. só
1 kk. cukor
6 db virsli
20 dkg reszelt sajt
mustár
Elkészítés:
A kenyérsütő üstjébe belepakoltam a hozzávalókat, úgy, hogy alulra a folyadékok kerültek, majd rámértem a lisztet, cukrot, sót és élesztőt. 8-as dagasztó programra kapcsoltam, de most nem hagytam, hogy végig menjen. Amikor egy fél óra múlva befejezte a dagasztást, a tésztát kitettem egy liszttel megszórt tálba, letakartam tiszta konyharuhával és hagytam, hogy szépen megkeljen. Míg a gép dolgozott, lehúztam a virslik borítását, megreszeltem a sajtot. A megkelt tésztát lemértem, ez az adag nekem 60 dkg lett. Lisztezett munkafelületen finoman átgyúrtam, majd igazságosan (na jó a konyhamárleg segítségével :-)) hat egyenlő golyóra osztottam. A golyókat négyzet alakúra nyújtottam. Akkorára, hogy a virsli ráférjen úgy, hogy a két végénél kicsit be tudjam hajtani a tésztát. Mielőtt azonban a virslit ráfektetten, egy kis mustárral megkentem a felületet. Most jöhettek a virslik. Behajtottam, feltekertem és a tepsibe tettem úgy, hogy a hajtás kerüljön alulra. Egy villával három helyen megszúrtam mindegyiket, hogy a virsli lehetőleg ne nyomja szét őket, a gőz ki tudjon jönni. Megspricceltem egy kevés vizzel a hat bagettet és alaposan megszórtam reszelt sajttal. Begyújtottam a sütőt, s míg bemelegedett, hagytam egy negyedórát pihenni, újra kelni a tésztát. Kb. 20-25 percet töltöttek a sütőben.



Nagyon nagy köszönet az ötletet adó eredeti receptért Aleda konyhájának!
Nem könnyű dolog ám minden nap többször jóllakatni két jó étvágyú pasit! :-) Éppen ezért jelentett nagy örömet Anikó receptje. Mivel nálunk csak a fiúk esznek ilyesmit, megfeleztem az adagokat, mert nekik ennyi bőségesen elég lesz vacsorára. Holnap úgyis valami új következik :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése