Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. július 27., szombat

Békebeli zsúrpogácsa

Hozzávalók:
48 dkg finomliszt
21 dkg fagyos zsír
1 db tojás
1/2 ek. só
1 cs. sütőpor
2 dl tejföl
+ 1 db tojás sárgája  a kenéshez
Elkészítés.
A kimért lisztben eldörzsöljük a zsírt, majd hozzáütjük a tojást, belekanalazzuk a tejfölt, a sót, rászórjuk a sütőport és összedolgozzuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd vagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, vagy kis négyzetekre vágjuk. tetejüket megkenjük a tojássárgájával, és előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.



Tegnap délután kipakoltam a komódot, melyben több más könyv mellett ráakadtam egy 1937-ben kiadott Váncza süteményes könyvre is. Na persze tudta, hogy van nekem valahol ilyenem, csak nem is igen foglalkoztatott mint "modern nőt" ez a fajta kiadvány :-) aztán egyre többször láttam a közösségi oldalunkon, hogy mások is elővették, forgatják, így este okával átolvasgattam én is. És mennyi jó dolgot találtam benne! Például ezt a zsúrpogácsa leírást, aminek az elkészítése pofon egyszerű, és igazi omlós, nem lehet abbahagyni pogácsa a végeredménye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése