Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. július 24., szerda

Csavart kalács

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
10 dkg rétes liszt
1 dl olaj
2 db tojás (egyik sárgájából leloptam egy kicsit a kenéshez)
2,5 dkg élesztő
3 dl tej + 1 ek a tojáshoz a kenésnél
2 ek. cukor
1 csipet só
Csíknak (mert tölteléknek nem nevezném :-))
3 ek. natúr kakaópor és
2 ek. cukor keveréke
Elkészítés.
Kényelmes ember lévén bepakoltam minden hozzávalót a kenyérsütőbe, és megvártam, míg alig húsz perc alatt szépen kidolgozza nekem a tésztát. Tálba tettem, letakartam és hagytam, hogy duplájára keljen. Ebben a melegben ez elég gyorsan ment. Utána lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam, majd kétfelé vettem, és téglalap alakúra nyújtottam. Megszórtam a cukros kakaó felével, majd feltekertem mint a bejglit. Ugyanígy jártam el a másik tésztagombóccal is. Utána a két rudat lazán összefontam, és tepsire téve hagytam még 20 percet pihenni. Ezalatt bemelegedett a sütő is. lekentem a tojásos- tejes keverékkel a kalácsot, és közepes lángon megsütöttem.




Tudom, kicsit agyas vagyok, hogy ebben a kánikulában, még a sütőt is begyújtottam. de az vigasztal, hogy van még néhány sütőtündér társam, aki tudom, hogy ma sem pihent :-) Reggel megvettük a szokásos házi friss tejünket, s bizony ahhoz nincs is jobb, mint egy szelet foszlós, finom kalács.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése