Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. július 3., szerda

"Kicsi kínai" csirkés tészta

 Hozzávalók:
30 dkg csirkecomb filé (lehet más hús is)
2 ek. szójaszósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 ek. olaj
20 dkg brokkoli rózsa
2 db paradicsom
2 cs. (kb. 18 dkg)Kínai egytálétel tésztája (tudjátok, az a kis olcsó leves vagy mi a szösz)
4 dl zöldségleves (lehet kockából is)
1 ek. szezámmag
kínai fűszerkeverék (nálam ez curryből, fűszerpaprikából, őrölt szines borsból, kevés
chili pehelyből, őrölt gyömbérből és sóból áll, a chiliből kevesebb van benne, a többiből 1-1 tk-nyit keverek össze)
Elkészítés:
A húst felkockázzuk és tálba tesszük.  Meglocsoljuk a szójaszósszal, az olajjal, rátesszük a zúzott fokhagymát, és hagyjuk állni egy jó órát. Közben a brokkolit lobogó sós vízbe dobjuk, de csak pár pillanatra, hogy éppen elveszítse keménységét, de a szine megmaradjon. Félretesszük. a paradicsomot felkockázzuk. A tésztákat egy tálba téve kicsit megtörjük. Ha nincs levesmaradékunk, akkor kockából elkészítjük az alapot. A wokot vagy
serpenyőt feltesszük melegedni. Ha már jó forró, akkor beletesszük a pácolt húst, a levével együtt. Nem kell külön olaj hozzá. Folyamatosan kavargatva megpirítjuk, majd, ha már úgy érezzük majdnem készen van, hozzátesszük a brokkoli rózsákat is. Átforgatjuk, megszórjuk fűszerkeverékkel és felöntjük a négy deci levesalappal. Hagyjuk, hogy összeforrjon. Ekkor érdemes megkóstolni, és ha nem elég fűszeres, akkor pótolni még lehet a fűszereket. Beletesszük a kicsit összetördelt tésztát, és kis lángon addig főzzük, míg a tészta megpuhul, és felveszi mind a folyadékot.
Ekkor rászórjuk a darabokra vágott paradicsomot és a szezámmagot. Lehet tálalni.



Bevallom, az ötletet a Knorr pirított csirkealapja adta. Azonban olyan drága, hogy úgy gondoltam, ha hús és zöldség úgyis kell külön hozzá, miért ne próbálnám meg a saját verzióm szerint elkészíteni. Ma ezt ebédeltünk Bencével. melegen nem igazán ízlett neki, később viszont amikor már kicsit kihűlt, odáig volt a csirkehúsos brokkolis egytálételért.

3 megjegyzés:

  1. Szia! Díjat kaptál tőlem, a többi infot az alábbi linken találod :) http://szetkurtoloskalacs.blogspot.hu/2013/07/a-blog-elso-dija.html

    Üdv: Eszter

    VálaszTörlés
  2. Szia Eszter! Köszönöm a megtiszteltetést! Máris beillesztem a blogba! szép napot neked, örülök, hogy nálam jártál!

    VálaszTörlés