Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. július 28., vasárnap

Mézeskalácsos -szilvás lepény

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
25 dkg cukor
2 dl tejföl
2 dl olaj
1 cs. sütőpor
2 ek. mézeskalács fűszerkeverék
3db tojás
1/2 kg szilva
+ a tepsit kikenni margarin és liszt
Elkészítés:
A szilvát alaposan megmossuk, felezzük és kimagvaljuk. Aránylag vékony gerezdekre vágjuk. Egy tálba beleütjük a tojásokat, hozzámérjük a cukrot, és habverővel krémesre keverjük. Jöhet bele a tejföl, majd ha azt is beledolgoztuk, akkor vékonyan csurgatva az olaj. A lisztet elkeverjük a mézes fűszerrel és a sütőporral. apródonként a masszába szitáljuk, de ezt már fakanállal dolgozzuk össze. Egy sütőtepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk liszttel, majd a felesleget kiütögetjük belőle. Belekanalazzuk a tésztát, ami elég sűrű, kanállal eligazgatjuk, majd a tetején elrendezzük a szilvagerezdeket. Előmelegített sütőben szépen megsütjük kb. 20 perc alatt.




Szilva szezon van, hát elő kellett rukkolni a meleg ellenére is valami finomsággal. Persze nem volt egy leányálom a konyhai helyzet, mert mind a négy lángon főtt valami, plusz a sütő, de az onnan kiillanó fűszeres illatok némileg kárpótoltak. Maradt még jó két kiló szilva a kosárban, abból pedig befőtt lett. szép apródonként összegyűlik a télire való is.
Az alaptészta ötletéért köszönet Gerdinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése