2013. július 14., vasárnap

Sajtos pogácsa és rudacska

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 db tojás
1 kis pohár tejföl
1 tk.só
1 dl tej
15 dkg margarin vagy zsír
10 dkg sajt (a tésztába)
+ 1 db tojás a kenéshez
magvak
Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt pedig felfuttatjuk a langyos tejben. A többi hozzávalót is kimérve jól összedolgozzuk a tésztát, majd egy tiszta konyharuhával letakarva fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. Ezután lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, kb. fél centi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk lenmaggal, szezámmaggal, és csíkokra vágjuk, vagy éppen pogácsákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben mosolygósra sütjük.


Köszönöm a receptet "kenyeres pajtásomnak" :-), Kaulics Gabriellának! Könnyű tésztát kaptam, jó volt vele dolgozni. Én másfél adagot állítottam össze, így pogácsa és rudacska is készült belőle. Aki úgy jobban szereti, az a pogácsák és rudacskák tetejére a magok helyett természetesen sajtot is tehet. Miután kisült a 3,5 tepsi sajtos rágcsa, kiporcióztam, amit táborba induló gyermekemnek szántam, a többit pedig az apjával még melegen maguk elé húzták, és egy-egy bögre tejel majdnem mind bevacsorázták.

1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Szerkesztő!

    A színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.

    Az együttműködését előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:

    Kovács Zsolt, Projektvezető

    iNNOField Kft

    VálaszTörlés