2013. július 30., kedd

Szilvaleves

Hozzávalók:
40 dkg szilva
1 liter ízlés szerint beízesített gyümölcstea
1 csipet só
cukor ha kell még ízlés szerint
1 dl tejföl
1 csapott ek.liszt
csipet fahéj
2 db szegfűszeg (össze is lehet kicsit törni)
+ aki szereti, tálaláskor tehet rá pár mentalevélkét
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk. A teát lábosba öntjük, beletesszük a szegfűszeget és a fahéjat, jól összemelegítjük. Mehet bele a só, majd a szilva. Bő tíz perc csendes pötyögés elég neki, nem kell krémesre főzni a gyümölcsöt. Közben a tejfölhöz adjuk a lisztet, majd hozzászedünk a léből néhány kanállal, és ha már csomómentesre kevergettük, akkor behabarjuk vele a levest.



Ebben a melegben kifejezetten hűsítő finomság ez a szilvaleves. Langyosan, hidegen egyaránt élvezhető. Tudom, sokaknak érthetetlen lesz ez a tea dolog, de garantáltan nem rontott az ízeken, hogy sima víz helyett ezt öntöttem alapnak a gyümölcshöz.

1 megjegyzés:

  1. Finom! Nekem is van szilvám tegnap vettem, holnap lehet főzök egy leveskét belőle:)

    VálaszTörlés