Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. július 9., kedd

Tejszínes cukkinifőzelék

Hozzávalók:
1 db közepes zsenge cukkini
1 dl tejszín
1 ek. liszt vagy kevés étkezési keményítő
ételízesítő (ízlés szerint )
friss vagdalt kapor (ízlés szerinti mennyiség)
1 kicsi gerezd fokhagyma
csipet őrölt bors
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, de nem hámozzuk meg. Nagy lukú reszelőn legyaluljuk, azon, amelyiken a káposztát is szoktuk. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott zsenge kaprot, a leheletnyi őrölt borsot, és megszórjuk ételízesítővel. Lefedve megpároljuk. Figyeljünk rá, gyorsan elkészül, nem igazán jó, ha pépesre főzzük. Közben a tejszínt a liszttel elhabarjuk, pár kanállal teszünk a párolóvízből is hozzá. Ha csomómentes, akkor a cukkinihez csorgatjuk állandó kavargatás közben. 1-2 percig még főzzük, amíg a liszt elveszíti a nyers ízét. Megkóstoljuk, ha kell, még utánaízesítjük. Készen van a főzelékünk. Feltéttel, vagy csak így magában, főleg ha már langyosra hűlt, nagyon finom!



Tegnapról maradt levesünk, s mivel ma táborba készítős, vásárolgatós délelőttünk volt, kellett valami gyors második fogás. A fiúk megszavaztak maguknak egy nagy adag túrós tésztát, de még itt voltam én, aki nem szeretem az említett fogást. A zöldségesnél megakadt a szemem a cukkinin, és úgy döntöttem, hogy bár még nem készítettem a cukkiniből soha főzeléket, eljött a nagy pillanat. A tejfölt durvának gondoltam a zsenge cukkinihez, nem akartam, hogy karakteresen elvigye az ízét a zöldségnek. Viszont eszembe jutott, hogy a lábosban ott van kiöntve két liter házi tej, amiről úgyis le akartam szedni a tejszínt, hogy vajat készítsek belőle a drágámnak. Most azonban önző voltam, elhasználtam a friss tejszínt, de ígérem, azért holnap reggel nem hagyom életem párját sem éhen veszni :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése