2013. július 18., csütörtök

Vegetás uborka

 Hozzávalók:
1,5 kg uborka
2 ek. olaj
2ek. ételízesítő
4-5 fej hagyma
2 dl 10%-os ecet
15 dkg cukor
Elkészítés:
Az uborkákat alaposan megmossuk, de nem hámozzuk. Legyaluljuk, közé vagdossuk a hagymát is. Az ízesítőket belemérjük, jól összekeverjük az egészet, és letakarva 24 órán át állni hagyjuk. Közben néhányszor átkavarjuk. Másnap a kimosott
üvegekbe lével együtt beleszedjük. Az eredeti recept szerint vízfürdőbe kellene dunsztolni tíz percig, én azonban csak úgy, mint a tavalyi csalamádénál egy-egy késhegynyi nátrium-benzoátot tettem minden adag tetejére, és lezárva már mentek is a polcra.




A savanyúság mindig nyerő nálunk. Évről évre megtöltöm a spájz polcait vele. Olyan jó, amikor télen van mihez nyúlni. Ezt a receptet két netes barátnőmnek, Huginal és Zsuzskának köszönhetem, ők osztották meg velem. Már amikor bekavartam éreztem, hogy rossz nem lehet, hiszen alapból szeretek mindent ami zöldség, és amiben hagyma van. Így aztán minden átkavarásnál meg is kóstoltam, fél üveggel biztosan elcsipegettem belőle :-)Azt hiszem nem ez az utolsó adag, amit elkészítettem az idén !

5 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a receptúra, biztos, hogy elkészítem, köszi Timike, mindig tudsz valami újat mondani, én meg jól elkészítem! :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, ha elkészíted, s bízom benne, hogy ízleni fog!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik megpróbálkozom én is vele...talán ez sikerül, mert évek óta az egészben elrakott ubik lyukasak lesznek télire...

    VálaszTörlés
  4. Jól hangzik, éppen itt van kb. 3 kg uborka, tegnap szedtem le. Eddig tanácstalan voltam, de így fogom eltenni! Köszönöm Timike a receptet!

    VálaszTörlés
  5. Bátran próbáljátok ki, én már üvegezés előtt is szoktam lakmároszni belőle :-)

    VálaszTörlés