2013. augusztus 2., péntek

Fűszeres túrókrémmel töltött paprika

Hozzávalók:
50 dkg túró
1 tubus natúr krémsajt
1-2 ek. tejföl
1 ek. zöldfűszer keverék (oregánó, metélőhagyma, bazsalikom)
1 kis fej lila hagyma

Elkészítés:
A paprikákat kicsumázzuk, kiöblítjük. Míg lecsepegnek, összekeverjük a tölteléket. Villával áttörjük a túrót, belenyomjuk a krémsajtot, és annyi tejfölt, hogy krémes masszát kapjunk. Megsózzuk ízlés szerint, és jöhet bele a nagyon apróra vagdalt lilahagyma, és a zöld fűszerek. Kóstoljuk meg, s ha elég sós, akkor kanállal töltsük bele a paprikákba. Aki szereti, az pár paradicsom kalapját is levághatja, s ha kiszedi a belsejét, oda is lehet pakolni a fűszeres túrókrémből. 1-2 órára behűtjük, aztán késsel kb, egy centi vastag karikákra vagdaljuk.



A férjem 12 órás műszakban dolgozik, s ha nappalos, akkor nem csak az ebédet, de a reggelit is csomagolnom kell neki. Elég nehéz mindig kitalálni valami laktatót és finomat. Ma azonban egyforma, nem túl nagy paprikákat vettem a zöldségesnél, s mivel egy csomag túró is lapult a hűtőben, jött az ötlet, holnap töltött paprikát visz a házi bagett mellé a drágám. persze itthon is marad egy-két darab, így a mi reggelink is meg lesz oldva...

4 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes, megint ügyeskedtél!

    VálaszTörlés
  2. Finom lehet, én még nem készítettem de most van paprika kipróbálom csak túrót kell vegyek hozzá:)

    VálaszTörlés
  3. nagyon finomak majd ha ido lesz ra kiprobalom...

    VálaszTörlés