Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. augusztus 4., vasárnap

Lapocka lecsó ágyon

 Hozzávalók:
80 dkg szép lapocka(nekem most így hálózva sikerült vennem)
majoránna
sertéssült fűszersó
2 db paprika
2 db paradicsom
1 nagyobb fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát megtisztítom és karikákra vágom, ez kerül a sütőtál aljára. Erre teszem a felvagdalt paprikát és paradicsomot. A húst minden
 oldalán megszórom fűszersóval és majorannával. Ráfektetem a zöldségágyra. Egy nagyon kevés vizet öntök alá, lefedem, és sütőbe téve hagyom egy jó órát párolódni, puhulni. Ezután leveszem róla a takarást, megöntözöm kicsit a lecsós lével, és hagyom, hogy szépen megpiruljon.



Ez a fogás szintén a drágám ebédhordó dobozkájába került tegnap este egy adag krumpli társaságában. Vigyázni kell, ne süssük túl, mert hajlamos a kiszáradásra a hús. Aki nem szereti a
lapockát, az combot is vehet, de igazság szerint bármilyen hús megsüthető így.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése