Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. augusztus 7., szerda

Ragacsos csirkeszárny

 Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 dl szójaszósz
4 ek méz
1 dl ketchhup
1 tk. curry
1 csipet csilli pehely ( aki nem szereti, ki is hagyhatja)
1 dl olaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 ág oregánó (vagy 1 tk. szárított)
Elkészítés:
A csirkeszárnyak végeit levagdossuk, azokra most nem lesz szükségünk. A páchoz összekeverjük a
hozzávalókat, és alaposan beleforgatjuk a csirkehúst. Letakarjuk, és legalább két órán át hagyjuk pácolódni a hűtőben. Utána sütőtálba tesszük a szárnyakat, és rákanalazzuk a páclevet. Lefedjük alufóliával, így sütjük egy órán át, majd fólia nélkül, kétszer-háromszor meglocsolgatva  aszaftjával még egy fél órát. Lehet is tálalni.



Életem két pasijának nagyon bejönnek ezek a szójaszószos-mézes receptek. Na jó, bevallom, én sem tiltakozom túlságosan ellenük :-) Ehhez a mai csirkeszárnyhoz krumplipürét és lilahagymás paradicsom salátát készítettem. A krumpli amolyan "habos" fajta volt, jól kikevertem margarinnal, és tejföl híján egy kis aludttejjel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése