Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. augusztus 2., péntek

Szilvás süti

 Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
1/2 cs. sütőpor
5 db tojás
20 dkg cukor
15 dkg puha margarin
tetejére:
40-50 dkg szilva
4 ek. cukor
1 tk. fahéj
+ a tepsit kikenni margarin
Elkészítés:
A cukrot és a puha margarint egy tálba teszem, és habverővel alaposan kikeverem. Utána egyesével beleütöm a tojásokat, majd a sütőporral elkevert, átszitált lisztet is hozzá adagolom. Egy sütőtálat vagy tepsit kikenek margarinnal, és belesimítom a masszát. A szilvákat megmosom, felezem és kimagozom. Megszórom a cukorral és a fahéjjal, összeforgatom, majd elrendezem a massza tetején. Előmelegített sütőbe tolom, és 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütöm.


Ma megint sikerült beszereznem néhány kiló szilvát, amiből holnap lekvár és befőtt lesz. De nem hagyhattam ki egy kis édességet sem belőle. A Nosaltyn találtam Petra receptjét, ezt használtam most én is.  A tészta állaga leginkább egy sűrű piskótára emlékeztet, a teteje pedig finom ropogós és egyben "szottyos" is. Ropogós a megkaramellizálódott cukortól , és jó szaftos a szilvától.

2 megjegyzés:

  1. Timikém! A tészta kevert linzer,pathé néven teasütemények készülnek hasonlóból.

    VálaszTörlés
  2. Ezzel is okosabb lettem Mártikám, köszönöm! :-)

    VálaszTörlés