Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. szeptember 9., hétfő

Lekváros kalács

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2 ek. cukor
1 csipet só
3 dl tej
2 db tojás+ a lekenéshez
10 dkg margarin
1 kis üveg lekvár (nem árt, ha kicsit sűrűbb)
Elkészítés:
A kenyérsütő gép tartályába belemérem a hozzávalókat,( a margarint olvasztva) és elindítom a dagasztás programot. Ha már nem dolgozik a gép, ez kb. egy 25 perc, akkor a tésztát kiveszem egy tálba, letakarom tiszta konyharuhával, és meleg helyen hagyom duplájára kelni. Ha szépen megdagadt, akkor lisztezett felületen átgyúrom finoman, és kétfelé veszem. Téglalap alakúra nyújtom, megkenem lekvárral, és mint a bejglit, felcsavarom. Ha elkészült így mind a két rúd, akkor összefogom egy-egy végét, kicsit megnyomkodom, hogy egybe maradjanak, majd a két sz
lat összetekerem. Egy sütőpapírral bélelt formába teszem, és hagyom egy 30 percet pihenni. Ezután lekenem felvert tojással, és előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.




Beindult az iskola, s vele együtt az örökös kérdés is felmerült: mit tegyek a tízórais csomagba. Bence nincs igazán oda a felvágottakért, így elég gyakran sütögetek, s abból apa is jóllakik, és a gyereknek is marad elvitelre. Hordjuk a házi tejet, amit ha felfőzök, akkor két-három napig nyugodt szívvel tudok neki reggelire kínálni, vagy alkalmanként tízóraira flakonozni. Ehhez pedig nincs is finomabb, egy házi kalácsnál. Ennek a tésztának az alapja a foszlós kalácsomé. De a hűtőben találtam egy bontott üveg szilvalekvárt, ami nem volt ugyan "betonos", de a célnak pont megfelelt. Aki nem szereti a lekvárt, az nyugodtan megszórhatja kakaóporral, vagy darált dióval is a kalácsszálakat, csak akkor érdemes előtte lekenni a tésztát egy kis olvasztott vajjal vagy margarinnal.

1 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,


    Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Mivel én magam is az egészséges táplállkozás híve vagyok, hiányosnak tartom oldalam, és szeretném kibővíteni ilyen receptekkel is. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés