Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. október 29., kedd

Rácsos túrós

 Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
12,5 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tk. sütőpor
2 púpos ek. natúr kakaópor
2 kisebb tojás sárgája
töltelék:
25-30 dkg túró
1 db tojás sárgája
3 db tojás fehérje (ide jön a tésztából megmaradt kettő is, úgy lesz meg a három)
1 kk. citrom reszelt héja
3-4 ek. cukor (aki szereti édesen, tehet vele többet is )
1-2 ek. baracklekvár
Elkészítés:
A lisztet egy tálba mérjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Jöhet bele a kakaópor és a sütőpor, majd a két kisebb tojás sárgája. Kézzel kidolgozzuk, s ha már egy gombóccá összeállt, akkor betesszük a hűtőbe pihenni jó tíz percre. Közben a töltelékhez felverjük kemény habbá a tojások fehérjét. A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk a cukrot és reszelt citromhéjat. aki szereti, mazsolát is tehet bele. Összekeverjük, majd beleforgatjuk óvatosan a felvert habot is. Előveszünk egy nem túl nagy tepsit vagy sütőtálat ( az enyém ehhez az adaghoz egy 24x15 -ös kerámiatál). A tészta 2/3 részét belenyomkodjuk. Kicsit neki kell feszülni, de mivel elég morzsás a tészta, szerintem könnyebb így, mint nyújtogatni. Ha meg van az alap, akkor megkenjük a lekvárral, és ráhalmozzuk a túrókrémet. A maradék tésztából rudakat hengergetünk, és berácsozzuk a süteményt. Ez az idő elég is ahhoz, hogy a sütő bemelegedjen. Közepes lángnál szépen megsütjük a tésztát, s ha kihűlt, akkor lehet szeletelni.


Délutáni kávéra várjuk egyik barátunkat. S ha már feketézés és csevegés, akkor bizony egy kis sütemény is jár hozzá. A tésztaalapja tulajdonképpen a reszelt túrósé, csak egy kicsit megbolondítottam a befejezést. s lám, egészen jó kis sütemény kerekedett belőle.

1 megjegyzés: