Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. október 12., szombat

Tökmagos pogácsa

Hozzávalók:
55 dkg finomliszt
20 dkg zsír vagy  margarin,
2,5 dl kefír
10 dkg tökmag
1 cs. sütőpor
2 tk. só
tetejére: 1 db tojás sárgája
Elkészítés:
Első körben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a tökmagot. Nem kell barnára pörkölni, elég a serpenyőt rázogatva azt megvárni, hogy a tökmag semmihez sem fogható finom illata bejárja a konyhát. Míg hűl, addig egy tálba belemérjük a lisztet, elmorzsoljuk benne a zsírt vagy margarint. Belemérjük a kefírt a sót, a sütőport. A tökmagot zacskóba tesszük, és néhányszor a húsklopfolóval rácsapunk, hogy a pirított maguk darabokra törjenek. nem kell darálni, hiszen az a célunk, hogy amikor beleharapunk a pogácsába, akkor érezzük a fogunk alatt a tökmag darabokat. A tésztához adjuk a magot is, és jól összedolgozzuk. Kb. másfél cm vastagra nyújtjuk, bevagdossuk a tetejét, megkenjük a felvert tojássárgával és szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.




Egyik kedves ismerősömtől tegnap csomagot kaptam. A borítékban egy nagy zacskó tiszított tökmag volt, amiért ez úton is ezer köszönet drága Hugi! Bence rögtön nekiesett, s tudományosan közölte, milyen jót is tesz ez neki mint férfiembernek :-) Szerencsére sikerült időben elzárnom a zacskót, így ma megsüthettem ezt a pogácsát. Nem igazán az a "felnövős" fajta, de az íze kitűnő, s ez a lényeg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése