Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. október 13., vasárnap

Zelleres krumplipüré

Hozzávalók:
50 dkg krumpli
1 kisebb zellergumó

1 ek. margarin
1 dl forró tej
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
csipet őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit és a zellert megtisztítjuk, és apróra kockázva lábosba téve megsózva megfőzzük, mint a hagyományos krumplipürének valót. A zellerből elég egy almányinak a fele, mert elég intenzív ízű zöldség. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, és a margarint rátéve alaposan megtörjük. Ezután fakanállal dolgozunk tovább. A pépet megszórjuk szerecsendióval, vágott petrezselyemmel, és annyi forró tejjel, hogy egy könnyű, habos pürét kapjunk. Megkóstoljuk, ha kell, még utána lehet ízesíteni sóval, ételízesítővel.





A mai ebéd mellé a fiúk sült krumplit kértek, én viszont egy kis krumpilpürére vágytam, amit megbolondítottam a húslevesből kimaradt zellerdarabbal. Nagyon finom volt. Tudom, sokan idegenkednek a zeller jellegzetes ízétől, de szerintem felesleges ez a tartózkodás, hiszen ha módjával használjuk, egy nagyon kellemes, harmónikus ízvilágot lehet vele teremteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése