Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. november 2., szombat

Brokkolisaláta kicsit másként

Hozzávalók:
45 dkg brokkoli (ennyi van egy fagyasztott csomagban)
1 dbz kukorica
1 nagy pohár joghurt
2-3 fej gomba
1 ek. oliva olaj
1 tk. méz
1 kici fej lilahagyma
csipet őrölt bors
só ízlés szerint
Elkészítés:
A brokkolit enyhén sós lobogó vízbe dobjuk, és hagyjuk pár percig puhulni, de nem főzzük át teljesen, nem szabad, hogy pépes legyen. Ahogy az olaszok mondják, csak amolyan "al dente". Közben a joghurtot egy tálba öntjük, belecsorgatjuk a mézet, megszórjuk az őrölt borssal és kevés sóval. Összekeverjük, s ha kóstolásnál harmonikusak az ízek, akkor beleboríthatjuk a lecsepegtetett kukoricát. A gombát vékonyabb szeletekre vágjuk, és egy kanálnyi oliván szép piros ropogósra sütjük. Mehet ez is a mártásba, akár a finom olajat is hozzá csorgathatjuk a serpenyőből. A lilahagymát megtisztítjuk és nagyon apróra kockázzuk. Ez is megy a salátába, s végül ha lehűlt a brokkolink, akkor azt is hozzáforgatjuk óvatosan. Nincs más hátra, mint egy jó fél órát megpróbálni türelmesnek lenni. Ennyi idő azért kell ahhoz, hogy az ízek kicsit egymásra hangolódjanak.


Nincs olyan hozzávalója ennek a salátának, amiért ne rajonganék. Remélem így lesz ezzel a keresztlányom is, akinek a kedvéért összedobtam ezt a finomságot ma délutánra. A harsogó zöld brokkolit még a joghurt fehérsége sem tudta nagyon elnyomni. És a sárga kukoricaszemek közül csábítóan kukucskálnak a lilahagyma darabkák karöltve a ropogós gombafalatokkal. Ha kicsit "nehezebb", laktatóbb salátát akarunk, s nem vegetáriánus menübe készül, akkor el tudok bele képzelni néhány fűszeresen megpirított csirkemellkockát, vagy éppen egy maréknyi szép fényesre sütött bacont is. Hmmmmm......azt hiszem úgy is megpróbálom majd :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése