2013. november 12., kedd

Gyümölcstea

Hozzávalók:
2 db feketetea filter
4-5 db felezett szilva (ilyenkor szezonon kívül fagyasztott)
2-3 szem szegfűszeg
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék vagy fahéj
1 db citrom
cukor (vagy más édesítő ízlés szerint)
Ha almás teát akarunk, akkor a szilva helyett egy fél alma, aminek a magházát kiszedjük, és a gyümölcsöt cikkekre vágjuk.
Elkészítés:
1-1,5 liter vizet felteszünk egy lábosban főni. Még az elején beletesszük a gyümölcsöt és a fűszereket, hagyjuk, hogy jól beleadják az ízüket. Ha forr, akkor mehet bele  a filter, és elzárjuk a lángot alatta. Jó negyed óra állás után ízlés szerint lehet ízesíteni cukorral, citromlével.




Nagy teázósok vagyunk, főleg ilyenkor az őszi-téli időszakban. Kedvenceink közé tartoznak a gyümölcsteák, bár én a zöldért is oda vagyok. Bence minden nap elvisz egy flakonnal a suliba is magával, ami azt jelenti, hogy nálunk a teafőző kis pöttyös lábos szinte el sem tűnik a gázról ebben az időszakban. Persze van rendes teafőzőnk is, de az a néhány adag amit lefőz, nálunk mindig kevésnek bizonyul. Szóval  a minap Bence említette, mennyire várja már, hogy újra polcokon legyen a Nestlé havas szilva teája. Tényleg finom, de nekem napi 2 flakonnal kicsit drága. Így jött a mentő ötlet, megpróbálom a házi gyártást. Nagyon finom ízű tea lett, érdemes kipróbálni. tegnap este, amikor a drágám hazajött a melóból, kértem kóstolja meg, és mondja el, milyen ízt érez rajta. Mi volt a válasz? Olyan télit, karácsonyit. Ez volt a célom :-)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik !! Feltétlenül ki fogom próbálni, bár nekem csak alma és egy kevés fagyasztott áfonya van most , de gondolom azokból is finom lesz! Mi is szeretjük ! Tegnap a munkában rengeteget megittunk, de itthon is szoktunk !

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  3. Szia Marika! Biztosan nagyon finom lesz áfonyából is a tea. Én is agyalok, mi mindennel lehet még változatosabbá tenni a kedvenc italunkat. Most az aszaltszilván és a körtén agyalok :-)

    VálaszTörlés