Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. november 1., péntek

Kavart almás-mogyorós

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
4 kisebb alma
3 db tojás
20 dkg cukor
1 cs. sütőpor
5 dkg durvára vagdalt étcsoki
5 dkg durvára darált mogyoró
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1/2 citrom reszelt héja
pár csepp citromlé
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőtálba ütjük, majd hozzámérjük a cukrot. Habverővel fehéredésig keverjük, majd belereszeljük az almákat, a citrom héját, megszórjuk a sóval, fűszerkeverékkel, és belecsepegtetünk pár csepp citromlevet. Ha jól összedolgoztuk, akkor nincs más hátra, mint a sütőporral összeszitált lisztet adagonként beleforgassuk. Egy közepes tepsit vagy sütőtálat kivajazunk-lisztezünk, majd a masszát belekanalazzuk, kicsit elsimítjuk. Előmelegített sütőbe téve  közepes lángnál kb. 25 perc alatt megsütjük.




Igazi őszi arcát mutatta ma november első napja. Erről a borongós, kicsit hűvös napról egy jó forró gyümölcstea és egy őszies süti jutott először eszembe. Mivel ma zárva vannak az üzletek, így abból kellett gazdálkodnom, amit itthon találtam. S bár én nem kóstoltam, de a fiúk szerint igazán kellemes ízű lett a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése