2013. november 1., péntek

Kavart almás-mogyorós

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
4 kisebb alma
3 db tojás
20 dkg cukor
1 cs. sütőpor
5 dkg durvára vagdalt étcsoki
5 dkg durvára darált mogyoró
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1/2 citrom reszelt héja
pár csepp citromlé
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőtálba ütjük, majd hozzámérjük a cukrot. Habverővel fehéredésig keverjük, majd belereszeljük az almákat, a citrom héját, megszórjuk a sóval, fűszerkeverékkel, és belecsepegtetünk pár csepp citromlevet. Ha jól összedolgoztuk, akkor nincs más hátra, mint a sütőporral összeszitált lisztet adagonként beleforgassuk. Egy közepes tepsit vagy sütőtálat kivajazunk-lisztezünk, majd a masszát belekanalazzuk, kicsit elsimítjuk. Előmelegített sütőbe téve  közepes lángnál kb. 25 perc alatt megsütjük.




Igazi őszi arcát mutatta ma november első napja. Erről a borongós, kicsit hűvös napról egy jó forró gyümölcstea és egy őszies süti jutott először eszembe. Mivel ma zárva vannak az üzletek, így abból kellett gazdálkodnom, amit itthon találtam. S bár én nem kóstoltam, de a fiúk szerint igazán kellemes ízű lett a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése